You are currently viewing Дарницький м’ясокомбінат: як виглядав та в чому його унікальність?

У Фейсбук опублікували старовинну світлину Дарницького м’ясокомбінату. Це підприємство створили в 1931 році в результаті об’єднання ковбасно-беконної фабрики, м’ясохолодобойні та м’ясосховища-холодильника. Нині воно не працює.  

Про це повідомляє “Оперативна Україна інфо” із посиланням на Київ історичний.

У 1934 році на комбінаті  добудували великий цех первинної переробки худоби. У повоєнні роки підприємство було докорінно реконструйовано. У 1967 році тут спорудили перший у СРСР цех з виробництва амінокислот з відходів переробки худоби.

Основна продукція м’ясного комбінату була така: м’ясо, ковбасні вироби, м’ясні напівфабрикати та консерви, харчові жири, тваринні корми. Крім того, підприємство випускало медичні препарати, сувеніри, кістяні ґудзики.

Комбінат був спроможний не тільки повністю забезпечити своєю продукцією практично всю Україну, а й активно відправляти м’ясні вироби на експорт. У найкращі часи тут працювало близько 5 тисяч робітників.

На даний момент підприємство не працює і поступово руйнується — продукцію тут не виробляють фактично з початку 2000-х років.

  • Категорія запису:Історія